BBQ-Xpress

zie onder


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Welkom

bij

BBQ-Xpress

 

  

Wilt u uw feest of evenement nét dat extraatje geven? Met onze BBQ-Xpress komen we uw feest graag opluisteren.

Of het nu is voor een snelle hap (BBQ-Fun) of een meer culinaire aangelegenheid (BBQ-DeLuxe) met onze twee nieuwe concepten, geheel en al verzorgd door onze BBQ-Taxi, een ware blikvanger, steelt u elke show en kan uw feest niet meer stuk!

Heeft u iets te vieren (tuinfeest, bedrijfsfeest, buurtfeest, straatfeest, themafeest, vrijgezellenfeest, house warming party, doopfeest, 25-jarig jubileum, jaarlijks afsluitfeest van uw sportvereniging, inzamelingsactie…) of zoekt u nog een leuke aankleding voor een braderie of kerstmarkt en wilt u eens wat anders, iets origineels en bovendien heel betaalbaar? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Wie wil er tijdens zijn eigen BBQ-feest nu ook niet veel liever zelf genieten en al zijn aandacht kunnen schenken aan zijn gasten in plaats van zich zorgen te moeten maken over het eten en de bereiding ervan? Wij nemen u al die stress uit handen, waardoor u optimaal kunt genieten van uw eigen BBQ-feest en uw gasten alle aandacht kunt geven die ze verdienen.

Wilt u eens beleven wat écht barbecueën betekent? Lees dan snel verder. Écht barbecueën is namelijk zoveel meer dan een willekeurig voorgegaard of gemarineerd stukje vlees opwarmen op een gasbarbecue. Nee, écht barbecueën gaat terug naar de oorsprong, terug naar hoe onze verre voorouders ooit hun gerechten bereidden. Veel van die kookkunsten zijn door de komst van moderne kooktechnieken in de vergetelheid geraakt. Maar gelukkig beheersen sommigen deze kunst nog tot in de perfectie. U zult versteld staan wat er allemaal mogelijk is.

Graag nemen wij u mee op reis naar de wondere wereld van hoe barbecueën ooit bedoeld was. Wij komen dan ook graag bij u langs om u met de meest verrukkelijke gerechten te verwennen die wij in de loop der jaren tijdens onze reizen hebben verzameld. U zult zien dat écht barbecueën veel meer is dan een stukje vlees ‘cremeren’ (bbq-noeien), daar is ervaring, vakmanschap, jarenlang experimenteren, de beste ingrediënten, kwalitatief hoogwaardige houtskool en de juiste apparatuur voor nodig.

Met onze rijdende BBQ-catering komen wij graag bij u langs om u te overtuigen van de unieke smaak, waarbij u de natuurlijke smaken van de ingrediënten nog proeft en niet alleen de allesoverheersende rode/gele marinade uit de supermarkt. Om deze authentieke BBQ-smaak te verkrijgen, maken wij gebruik van houtskool al dan niet in combinatie met fruitboomhout om de rook het juiste aroma te bezorgen. Dankzij de hoge temperaturen van deze houtskool gaan er geen sappen en smaken verloren en blijft het vlees zo mals dat het op uw tong smelt. De onmisbare rook van de houtskool zorgt voor de authentieke barbecuesmaak en door onze manier van grillen brandt het vlees nooit aan. Daar kan geen gasbarbecue tegenop!  

 
 

Thema-barbecue:


   

  Budget-BBQ

   

  Low & Slow BBQ

   

  Mediterrane BBQ

   

  Braziliaanse-Argentijnse BBQ (Churassco)

   

  Brabantse Bra-Bo-Q

   

  Duitse Bar-B-Q

   

  Russische Bar-B-Q

   

  Winter-BBQ  

    

   Budget-BBQ

   Ook voor een snelle hap of een klein budget (BBQ-Fun) bent u bij ons aan het juiste adres.

   Lijkt het u leuk om uw evenement (denk bijvoorbeeld aan een straat- of buurtfeest, wandel-/fietstocht, voetbaltoernooi, vrijgezellenfeest…) op een originele, lekkere en gezellige manier af te sluiten, ook dan zijn wij u graag van dienst. Of heeft u voor uw familiefeest een ouderwetse picknick in petto?

   Voor gezelschappen vanaf 75 personen bieden wij al voor 10 euro p.p. een compleet verzorgde BBQ-party.

   Prijzen en invulling zijn in onderling overleg. Zo hebben wij voor ieder gezelschap/budget een passend concept.  

    
    

   Low & Slow BBQ

   Heeft u een (vrijgezellen)feestje in western-stijl? Met onze ‘Big Chief’ zet u de laatste puntjes op de i.

   Als Amerikanen het hebben over barbecueën, bedoelen ze eigenlijk het op lage temperatuur zeer langzaam roken van vlees en gevogelte, soms wel 10-14 uur of langer, vandaar de naam Low & Slow. Mits goed uitgevoerd (juiste rooktemperatuur en -tijden i.c.m. het juiste rookhout) wordt het vlees zeer mals en krijgt het een aangename, niet overheersende rooksmaak. 

   Uiteraard kennen ze ook onze manier van barbecueën (grillen/roosteren), waarbij ze de neiging hebben al hun vlees te marineren. In onze ogen doodzonde, omdat op die manier de natuurlijke smaak van het vlees (vaak de duurdere soorten) compleet teniet wordt gedaan. Kenmerkend voor de Amerikaanse manier van barbecueën zijn de grote stukken gaande van rump steak, ribeye, T-bone steak, Tomahawk steak tot hele speenvarkens aan toe. Geen enkel probleem op onze "eye catcher” die geschikt is voor gezelschappen van 50 tot wel 400 man.

   Wilt u het liever iets minder "big” aanpakken? Dan behoort een authentieke Amerikaanse hamburger, een écht broodje Pulled Pork, langzaam gerookte kippetjes en ribbetjes uiteraard ook tot de mogelijkheden.

   Veel goedkoper (15 euro p.p. - minimaal 50 personen) en misschien wel net zo gezellig. Zo ziet u, mogelijkheden te over.

    

   Mediterrane BBQ

   De Franse/Italiaanse/Spaanse/Griekse/Turkse/Marokkaanse manier van barbecueën onderscheidt zich dan weer door haar finesse en presentatie.

   Varkens-, lams- en/of kalfscarré strelen uw tong en zijn een genot voor het oog. Maar ook entrecôte, côte de boeuf of côte à l’os aan één stuk of onglet (longhaas), bavette, magret de canard (eendenborstfilet), garnaaltjes aan rozemarijnspiesjes, Provençaalse lamsbout met knoflook en rozemarijn, Italiaanse Porchetta (gevulde buikspekrollade), Griekse Souflaki, Turkse Kebab, Spaanse Merguez of Marokkaanse lamskoteletjes met munt, laten zich uitstekend bereiden op onze rijdende barbecue.

   Met deze speciaal voor ons vervaardigde BBQ op wielen, een heuse blikvanger, verrast u niet alleen uw gasten, maar schotelt hun ook nog eens de meest exquise gerechten voor. U waant zich meteen in een zwoele Franse nacht in een rustiek dorpje ergens in de Ardèche onder het genot van uw favoriete wijn en de onweerstaanbare hemelse geuren van geroosterd vlees. Uw avond kan niet meer stuk! (v.a. 15 euro p.p. - minimaal 50 personen). 

    

   Braziliaanse/Argentijnse BBQ

   Churrasco is de Zuid-Amerikaanse variant van barbecueën. Ook in Europa wordt dit smakelijke BBQ-festijn steeds populairder.

   Bij de traditionele bereiding worden grote stukken rundvlees (ter grootte van een tennisbal) met grof zout bestrooid, maar niet ingewreven. Kort voor het grillen wordt het zout gewoon van het vlees afgestreken en aan enorme spiesen geregen.

   Als bijgerechten zijn Bratkartoffeln, maiskolven, gegrilde groente, gevulde champignons uitermate geschikt en niet te vergeten Chimichurri, dé Argentijnse saus bij uitstek voor bij picanha. Het aantal mogelijkheden bij Churrasco is enorm, zo worden er ook kippenbouten, worstjes, groente en rundribbetjes gegrild. (v.a. 15 euro p.p. - minimaal 50 personen).

    
    

   Brabantse Bra-Bo-Q

   "It's all in the name" wordt weleens gezegd. Zonder het vaak zelf te beseffen, zit barbecueën ons Brabo's in de genen.  

   Wilt u het daarom liever wat dichter bij huis houden, maar uw gasten toch verrassen met iets nieuws/origineels? Wat dacht u dan van een Bourgondische Bra-Bo-Q?
      
   Uw zakenrelaties zullen na afloop zeggen dat ze in Bourgondisch Brabant waren en de Brabantse gastvrijheid hebben geproefd.
    
   We hebben verschillende Bourgondische concepten in ons assortiment, maar een combinatie van andere BBQ-formules behoort ook tot de mogelijkheden. (15 euro p.p. - minimaal 50 personen).
    
    

   Duitse Bar-B-Q

   Doet uw bedrijf zaken met Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland en wilt u uw personeel eens in hogere ‘Duitse’ sferen brengen? Of toch liever een Après-Ski? Zoek dan niet verder. Met onze "Gästemagnet" kan uw bedrijfsfeest in Duitse stijl niet meer stuk. 

   Onze oosterburen kennen een ware BBQ-cultuur die veel verder gaat dan de Nederlandse. De Duitsers deinzen er dan ook niet voor terug grote stukken vlees aan één stuk te roosteren.

   Alom bekend is natuurlijk het rijke worstassortiment (ideaal voor de allerkleinsten), maar wat dacht u van malse Schweinesteaks of Schälrippchen? Zulke ribbetjes heeft u in Nederland nog nooit gegeten. Maar ook hele kippen of zelfs Spanferkel (speenvarken) behoren tot de mogelijkheden. Geen enkel probleem voor onze blikvanger. (15 euro p.p. - minimaal 50 personen).  

     

   Russische Bar-B-Q

   ‘Al het goede komt uit het oosten’. Wat barbecueën betreft, is deze stelling meer dan waar. Onze verre voorouders komen uit deze contreien en gelukkig hebben deze volkeren de kennis van lekker barbecueën weten te behouden, verder ontwikkeld en verfijnd.

   Na het bestuderen van veel BBQ-culturen zijn wij tot de conclusie gekomen dat in onze ogen de lekkerste toch wel de Oezbeeks/Azerbeidzjaanse is. Deze manier van barbecueën heeft zich in de loop der tijd langzaam verspreid over heel Centraal-Azië, de Kaukasus en Rusland. Gemakshalve noemen we deze manier van barbecueën "Russische Bar-B-Q”.

   Rusland is een ware smeltkroes van meer dan 100 verschillende nationaliteiten wat uiteraard zijn weerslag heeft op de nationale keuken. Overal in deze landen zie je op elke hoek van de straat wel een BBQ-standje waar de meest voortreffelijke 'sjaslieks' bereid worden al dan niet in combinatie met bijgerechten. U weet niet wat u proeft!

   Of u nu een liefhebber bent van varkensvlees, rund, lam of gevogelte, deze manier van barbecueën maakt van elk stukje vlees een ware lekkernij. Met ons Russische Bar-B-Q concept krijgt u het beste voorgeschoteld wat Rusland op culinair gebied te bieden heeft. "Feel the Russian way of living", oftewel beleef het ultieme buitenleven-gevoel en ervaar zelf wat de Russen bedoelen met de "Russische ziel".

   Om uw ultieme Russische smaaksensatie compleet te maken kunt u het Russische BBQ-concept uitbreiden met (bij)gerechten als borsjtsj, Oezbeekse plov (ook wel pilav genoemd) en ikra (soort groente chutney). (v.a. 15 euro p.p. - minimaal 50 personen).

    
    

   Winter-BBQ

   Wat is er nu mooier dan barbecueën als het vriest dat het kraakt? In landen als Zweden, Noorwegen, Finland, Canada en Rusland de normaalste zaak van de wereld. Ook in Nederland is barbecueën in de winter steeds meer in trek. Eigenlijk is barbecueën met een flink pak sneeuw veel gezelliger en vooral veel origineler dan in hartje zomer. Lekker met vrienden of familie na een koude wandeling opgewarmd worden door de hemelse geuren van geroosterd vlees en een verkwikkend borreltje. Met 1 woord zalig! Als het weer het toelaat in de open buitenlucht gezellig met z’n allen rondom de BBQ. Ook hier zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. U kunt een keuze maken uit een van de genoemde concepten. Een combinatie of een eigen invulling van uw tuin-, bedrijfs- of buurtfeest is altijd bespreekbaar. Wij komen graag bij u langs om uw wensen en ideeën af te stemmen op onze mogelijkheden. Samen maken we er een originele en vooral heerlijke dag/avond van. (15 euro p.p. - minimaal 50 personen).

   Bent u café- of restauranteigenaar en ligt uw terras er in de wintermaanden (bijv. carnaval) ook zo verlaten bij? Met onze rijdende BBQ-Taxi, een heuse blikvanger, trekt u nieuwsgierigen naar uw terras. Zo kunnen we toch wat voor elkaar betekenen: wij hebben een mooie standplaats en u maakt met een originele Winter-BBQ zelfs in de sombere wintermaanden (carnaval) optimaal gebruik van uw leegstaande terras met nieuwe klanten tot gevolg die na het nuttigen van een snelle hap van onze BBQ hun dorst graag komen lessen in uw café of restaurant. Mocht u daaraan twijfelen, zet u er gewoon een buitentap bij, zo slaan we twee vliegen in één klap: wij de BBQ-hapjes en u de drank. Met onze Carnaval-BBQ-Xpress verwelkomt u uw carnavalsgasten wel op een heel bijzondere manier.  

    
   Sponsoracties

   Op zoek naar een originele manier om geld in te zamelen voor uw vereniging of goede doel? Met onze blikvanger en de hemelse geuren van geroosterd vlees komt dat helemaal goed. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.   

    

   Bedrijfspresentaties, open dagen

   Wilt u uw product of bedrijf eens goed onder de aandacht brengen? Doe een keer iets terug voor uw klanten en trakteer hen op een broodje Pulled Pork, een échte Amerikaanse hamburger (gourmetburger) of een Duitse Rostbratwurst. Met onze Amerikaanse houtskool gestookte barbecue zet u de laatste puntjes op de i.  

    

    

   Catering

   De inkoop van het vlees en de bereiding ervan kunt u het beste aan ons overlaten. Op die manier staan wij in voor het beste vlees en de juiste bereiding.

   (Fris)drank, extra bijgerechten, porseleinen borden en bestek kunt u desgewenst zelf verzorgen.

    

   Contact

   Hebben wij uw aandacht getrokken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

   BBQ-Xpress
   Beukenstraat 33
   5492 EN Sint-Oedenrode
   Tel. 0413-47.21.33
   info@bbq-xpress.net
    
    
   KvK 59552905